And the winner is…

29.10.2019

Marika Maijala received the Rudolf Koivu Prize for her illustration of the book Ruusun matka.

Maijala was awarded the prize for the second time in her career. Ruusun matka, published by Etana Editions, is Maijala’s debut as a writer.

”In Ruusun matka the world is seen through the eyes of a dog. Ruusu is a dog that loves running. You can sense her speed in the illustration. The artwork is expressive but at the same time precise. Maijala’s technique supports the story and makes the movement visible. The crayons cannot be fully controlled, but the images are still perfect. Maijala’s artwork is seemingly clumsy, but at the closer look, everything perfectly controlled. 

The book is the first that Marika Maijala has also written. The story is skilfully carried by image and text and the artwork is the wildest Maijala so far.”

What a book! Congratulations Marika!

Ja voittaja on…

Marika Maijalan kuvittama ja kirjoittama Ruusun matka voitti Rudolf Koivu -palkinnon 2019 parhaasta lasten- ja nuortenkirjakuvituksesta. Marika Maijalalle Rudolf Koivu -kuvituspalkinto on jo toinen hänen urallaan. 

”Ruusun matkan tarina kuvaa maailmaa koiran silmin. Ruusu on koira, joka rakastaa juoksemista. Tämä näkyy kuvituksesta, jossa on vauhtia ja liikettä. Kuvitus on hillittömän ekspressiivinen, mutta yhtä aikaa tarkka. Maijalan valitsema tekniikka tukee tarinaa ja tekee vauhdin näkyväksi. Vahaliitua ei voi kontrolloida, mutta kuvat ovat silti täydellisiä. Maijalan kuvitus on näennäisen kömpelö, mutta tarkemmin katsottuna täydellisen hallittu.

Kirja on ensimmäinen, jonka Marika Maijala on myös kirjoittanut. Teksti ja kuva kuljettavat tarinaa taidokkaasti yhdessä. Kirjan kuvitus onkin tähän mennessä villeintä Maijalaa. Ruusun matkassa hänellä on käytössään uusi tekniikka, joka tuo tekijän persoonan hienosti esiin. Teos on Marika Maijalan aiempien kuvitusten jatkumoa, mutta tyyli on vuosien kuluessa kehittynyt.”

Mahtava kirja! Mahtavaa Marika!